Om Børnehuset Espergærde

Et helt nyt dagtilbud

Børnehuset Espergærde slår dørene op for de første børn den 1. september 2023.

Vi får plads til 82 skønne børn, fordelt på ca. 32 børn på 0-2 år og 50 børn på 3-6 år.

Der er blevet opført spritnye pavilloner ved Mørdrupskolen, som skal danne rammen for vores hverdag. Hen over sommerferien vil der også blive anlagt en dejlig legeplads, så der er rig mulighed for at skabe rum til leg og læring, både ude og inde, for alle børn. 

Børnehuset Espergærde ligger i området Espergærde Bypark, med grønne arealer og legepladsen ”Græshoppen” lige uden for døren. Nærmeste naboer er Mørdrupskolen, SFO Mørdråben, Espergærde Fritidscenter og Børnehuset Søbæk.

Der er kort afstand til Espergærde Havn og strand, og ikke mindst Egebæksvang Skov, som bliver et oplagt udflugtsmål, når vi bevæger os ud i verden, både til fods og i vores ladcykler.

Der er mange lokale traditioner og etablerede samarbejder, som Børnehuset Espergærde naturligt vil blive inviteret med ind i. I nærområdet er der også adgang til Museet Flynderupgård, hvor vi på sigt påtænker at oprette nyttehaver i samarbejde med Børnehuset Søbæk.

 

Madpakker eller køkkendame

Pt. skal alle børn, både vuggestue og børnehave, medbringe madpakker. Vi har fået tilsagn om at få ombygget vores køkken, så vi forhåbentlig inden alt for længe, kan tilbyde madordning til alle børn i huset.

På sigt ønsker vi at skabe en madkultur, hvor økologi, gode råvarer samt årstidens frugt og grønt er vigtige elementer i dagligdagen. Køkkenet har en vigtig funktion i forhold til at understøtte børnenes aktive deltagelse i måltidet. Denne proces starter allerede i køkkenet, hvor udskæring og anretning skal tage udgangspunkt i, at børnene let kan håndtere maden uden at de voksne skal hjælpe mere end nødvendigt ved bordet.

Børnene skal udfordres smagsmæssigt og opleve måltidet som en vigtig social aktivitet, hvor maden kan være omdrejningspunktet for dialogen ved bordet. Maden skal være indbydende og spændende, så det bliver en syns og smagsmæssig oplevelse for børnene.